Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

Οι παραλλαγές του κορωνοϊού αποτελούν πλέον περίπου το 70% των μολύνσεων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία, όπως μετέδωσε σήμερα η δημόσια τηλεόραση της γειτονικής χώρας, RAI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, βάσει στοιχείων του ερευνητικού ιδρύματος Gimbe, όταν -τις αμέσως επόμενες ημέρες-  αναμένεται να αυξηθεί θεαματικά η χρήση της τηλεκπαίδευσης και δεν αποκλείεται να αρχίσουν να παρακολουθούν «μαθήματα εξ αποστάσεως» συνολικά εννέα στους δέκα Ιταλούς μαθητές.

Οι περιφέρειες που είναι πιθανό να αποφασίσουν άμεσα την ολική διακοπή των μαθημάτων μέσα στα σχολικά συγκρότημα είναι εκείνες με πρωτεύουσα τη Ρώμη, το Τορίνο και τη Βενετία.

Στο μεταξύ, η περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας (Λάτσιιο) έκανε γνωστό ότι από τα μέσα Μαρτίου, οι πολίτες στους οποίους έχουν χορηγηθεί και οι δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να τυπώνουν ηλεκτρονική βεβαίωση εμβολιασμού, η οποία θα είναι γραμμένη στα ιταλικά και στα αγγλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη φάση αυτή, η βεβαίωση θα πιστοποιεί απλά ότι ο κάτοχος έχει εμβολιαστεί, αλλά οι υπεύθυνοι της περιφέρειας της Λάτσιο ελπίζουν ότι στη συνέχεια θα μπορέσει να διευκολύνει και τις μετακινήσεις των πολιτών της, στην Ιταλία αλλά και στο εξωτερικό.

Στη Ρώμη, τέλος, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι, εγκαινιάστηκε ένα νέο, μεγάλο κέντρο εμβολιασμού, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει σε εικοσιτετράωρη βάση, μόλις η αύξηση των προμηθειών των διαφόρων εμβολίων το επιτρέψει.

Εν τω μεταξύ τα μέλη της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ντράγκι εξέφρασαν χθές Σάββατο έντονη ανησυχία για την αύξηση των μολύνσεων κορωνοϊού και πρόσθεσαν ότι θεωρούν πως πρέπει να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας «περιορίζοντας τις διαπροσωπικές σχέσεις, όπως και την δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών».

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 23.641 περιστατικά και 307 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 355.024 διαγνωστικά τεστ, το 6,6% από τα οποία ήταν θετικό στην Covid-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης