Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Στην Ιταλία αυτοί που γνωρίζουν λένε πως η ιταλική μαφία έχει εξελιχθεί σε επιστήμη… και για να την αντιμετωπίσεις χρειάζεσαι περισσότερους επιστήμονες απ’ ό,τι αστυνομικούς. Είναι πολύ λογικό, αφού η ίδια η μαφία προσλαμβάνει επιστήμονες προκειμένου να κάνει τις δουλειές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μαφία της Καλαβρίας, λοιπόν, η Ντράγκετα, όπως προέκυψε από δικαστική έρευνα, έλαβε έκτακτη κρατική οικονομική στήριξη, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Συνολικά 8 άτομα συνελήφθησαν, διατάχθηκε η κατάσχεση 7,5 εκατομμυρίων ευρώ και διαπιστώθηκε φορολογική απάτη από μέρους εταιρειών της μαφίας που δραστηριοποιούνταν στον τομέα παραγωγής του χάλυβα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ένας από τους υπεύθυνους της εταιρείας κατάφερε να λάβει, επί τρεις φορές, οικονομική στήριξη του ιταλικού δημοσίου, η οποία θεσπίστηκε για τη βοήθεια των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία και η οικονομική αστυνομία του Μιλάνου. Όπως προέκυψε, οι μαφιόζικες φατρίες Γκρέκο και Γκράντε Αράκρι, χρησιμοποιώντας αχυρανθρώπους, προχωρούσαν σε συνεχές ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ο τζίρος τους είχε ξεπεράσει τα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ τα οποία, σε μεγάλο ποσοστό, επενδύθηκαν στη Βουλγαρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης