Η δήμαρχος της Ρώμης ζητά να μην απομακρυνθούν από τους παιδικούς σταθμούς τα μη εμβολιασμένα παιδιά

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 13:56
Η δήμαρχος της Ρώμης ζητά να μην απομακρυνθούν από τους παιδικούς σταθμούς τα μη εμβολιασμένα παιδιά
Με επιστολή της προς την Ιταλίδα υπουργό Υγείας, Μπεατρίτσε Λορεντσίν, η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, ζήτησε από την υπουργό να μην απομακρυνθούν από τους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως προβλέπει ο νέος νόμος της χώρας.

Η Βιρτζίνια Ράτζι αναφέρει ότι πρόκειται για απόφαση που έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αιώνιας Πόλης και ότι «προέχει η συνέχιση της διδασκαλίας για όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων μέχρι 6 ετών, τα οποία πρέπει να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την σχολική χρονιά».

Ο σχετικός ιταλικός νόμος προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (με δέκα συνολικά εμβόλια), για τα παιδιά και εφήβους μέχρι 16 ετών. Στους γονείς που δεν συμμορφώνονται, πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα μέχρι 500 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την παρουσία στο σχολείο, απαγορεύεται για όσα παιδιά μέχρι 6 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ επιτρέπεται στην συνέχεια, στο δημοτικό και το γυμνάσιο.

«Δεν μπορούμε να αστειευόμαστε με την υγεία των παιδιών μας. Διαβάζω ότι η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης αποφάσισαν να μετατραπούν σε ένα νέο τεχνικό και επιστημονικό όργανο των δημόσιων θεσμών της χώρας μας», έγραψε, ως απάντηση μέσω Facebook, η Ιταλίδα υπουργός Υγείας, Μπεατρίτσε Λορεντσίν.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 13:56