Xρήστος Μαζάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα επιχείρηση της Αστυνομίας Οικονομικού Εγκλήματος της Ιταλίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Μαφίας, κατά της Καμόρα (ιταλική μαφία στη Νάπολη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 200 άνδρες των ιταλικών Αρχών, διεξάγεται στη Ρώμη, στη Νάπολη, στη Βερόνα, στο Φροζινόνε και στην Άκουιλα και έχει στόχο τη φαμίλια Σενέζε, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές της Καμόρα. Μέχρι στιγμής εμπλέκονται 28 άτομα τα οποία κατηγορούνται για εκβιασμούς, τοκογλυφίες και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ έχουν κατασχεθεί προληπτικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ιταλικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχηγός της συγκεκριμένης φαμίλιας είναι ο ήδη καταδικασμένος Μικέλε Σενέζε με το παρατσούκλι «Μικέλε ο τρελός», ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης, αφού, σύμφωνα με την ιταλική Δικαιοσύνη, ευθύνεται για τον θάνατο ενός άλλου αφεντικού της μαφίας του Τζιουζέπε Καρλίνο.

Η φαμίλια Σενέζε είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τη φαμίλια «Μότσια» και εγκαταστάθηκε στη Ρώμη από τις αρχές του 1980. Μάλιστα τα μέλη της κατάφεραν να επιβληθούν στις τοπικές εγκληματικές ομάδες της πρωτεύουσας, ενώ κυριάρχησαν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

O Μικέλε Σενέζε ήταν για ένα διάστημα ο απόλυτος άρχοντας της Ρώμης, μέχρι που έπεσε στα χέρια των Αρχών έπειτα από επιχείρηση κατά της Μάφια Καπιτάλε (μαφία της Ρώμης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης