Είναι έξι, πλέον, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία. Τρεις ασθενείς θεραπεύονται από τους γιατρούς του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων της Ρώμης, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι. Ένας άλλος βρίσκεται στην πόλη Αρέτσο της Τοσκάνης, στον πέμπτο ασθενή χορηγείται θεραπεία κατ’ οίκον στην ιταλική πρωτεύουσα, ενώ το έκτο κρούσμα εντοπίσθηκε απόψε στο Μιλάνο.

Ο ασθενής που θεραπεύεται με κατ’ οίκον αγωγή στη Ρώμη, είχε μόλις επιστρέψει από τη Γερμανία. Άλλοι δυο είχαν επισκεφθεί πρόσφατα τις Κανάριες νήσους και ένας είχε ταξιδέψει στη Βιέννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, και οι έξι ασθενείς δεν έχουν εμφανίσει ανησυχητικά συμπτώματα. Συνολικά, δεκαπέντε άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση, ορισμένοι για προληπτικούς λόγους.

Οι επιστήμονες του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης δήλωσαν ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι «και στην Ιταλία, τα κρούσματα εξαρτώνται από έναν “πανευρωπαϊκό ιό”» και ότι «είναι συνδεδεμένα με εστίες που έχουν προκύψει σε άλλες χώρες, ιδίως στις Κανάριες νήσους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης