Η εισαγγελία του Μιλάνου απέστειλε δικαστική κλήση στον ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, για «παράνομη άσκηση επιρροής», έγινε σήμερα γνωστό από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αδίκημα, το οποίο αφορά γενικότερα σε υποθέσεις διαφθοράς.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η υπόθεση σχετίζεται με διαφημιστικά συμβόλαια, που φέρεται να υπέγραψε ο δικτυακός τόπος beppegrillo.it με τη ναυτιλιακή εταιρία Moby.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πρόκειται για «ποσά, τα οποία στην πραγματικότητα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν», ύψους 240.000 ευρώ σε διάστημα δυο ετών. Σε αντάλλαγμα, γράφει η εφημερίδα, το beppegrillo.it φέρεται να είχε δεσμευθεί να προσφέρει μια διαφήμιση τον μήνα και αναφορές σε διάφορα άρθρα.

Εις βάρος των ιδιοκτητών της Moby έχει ξεκινήσει παράλληλη έρευνα για δόλια χρεοκοπία, με πληροφορίες για δαπάνες ύψους 12 εκατ. ευρώ, οι οποίες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, δεν σχετίζονταν με το αντικείμενο και τις υποχρεώσεις αυτής της ναυτιλιακής εταιρείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης