Σάλο στην Ιταλία έφερε δημοσίευμα της «La Repubblica» που αποκαλύπτει πως την τελευταία πενταετία σπαταλήθηκαν από διευθυντές 7,7 εκατομμύρια ευρώ του Δημοσίου για ροζ τηλέφωνα αλλά και άλλες όχι σχετικές με το πόστο τους υπηρεσίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω ποσό σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα δεν ξοδεύτηκε για επαφές υπηρεσιακού χαρακτήρα αλλά, όπως αποκαλύπτει η κοινοβουλευτική έρευνα που διεξήχθη, για προσωπικού χαρακτήρα ανάγκες και «ενδιαφέροντα», σε μεγάλο βαθμό για συνδέσεις με διαδικτυακές πύλες πορνογραφικού περιεχομένου και ανάλογες «καυτές τηλεφωνικές γραμμές». 

Παράλληλα, αρκετά χρήματα του δημοσίου ξοδεύτηκαν για να διαβάσουν μέσω κινητού οι ενδιαφερόμενοι ωροσκόπια, για συνεχή παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων και σχετικών αποτελεσμάτων, αλλά επίσης και για το «κατέβασμα» από το διαδίκτυο σειράς συνταγών μαγειρικής.

Το σκάνδαλο αποκάλυψε η επιτροπή της ιταλικής βουλής που ασχολείται με την δημόσια διοίκηση και την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ιταλία παρέχεται σε τετρακόσιες χιλιάδες ανώτερους υπαλλήλους του δημοσίου δωρεάν τηλέφωνο από την υπηρεσία τους. Στόχος της δωρεάν αυτής παροχής τηλεφώνου είναι οι εργαζόμενοι να μπορούν να διευκολύνονται στην εκτέλεση της εργασίας τους… 
Το σκάνδαλο αποκάλυψε η επιτροπή της ιταλικής βουλής, η οποία ασχολείται με την δημόσια διοίκηση και την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας.
Η ιταλική εφημερίδα στο σχετικό της ρεπορτάζ διευκρινίζει ότι κάποιοι μπορεί να μην ευθύνονται γι’ αυτή τη σπατάλη δημοσίου χρήματος, καθώς μερικές φορές αρκεί να απαντήσεις σε ένα μήνυμα sms ή να κάνεις «κλικ» πάνω σε «μπάνερ» ιστοσελίδας για να ενεργοποιήσεις μια προσφορά επί πληρωμή.

«Θα πρέπει να διαπιστωθεί ποιοι είναι αθώοι και ποιοι ανώτεροι υπάλληλοι δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθούν επιπόλαιοι και ασυνείδητοι» σημειώνεται από την εφημερίδα.

Τι αποκάλυψε η εξεταστική επιτροπή:

Η εξεταστική επιτροπή ανέλυσε συνολικά 401.839 τηλέφωνα, από τα οποία προέκυψαν τα παρακάτω στοιχεία:

  • Στους 12.000 ανέρχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν ενεργοποιήσει μια συνδρομή ειδοποιήσεων για τη Serie A (σ.σ. πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου).
  • Σχεδόν 1.000 είχαν ενεργοποιήσει την υπηρεσία «SexyLand»
  • Την ίδια 665 υπάλληλοι ήταν συνδρομητές στο «Porno Erasums»
  • 564 υπάλληλοι ήταν συνδρομητές στο «Video Hard casalinghi»

«Πρόκειται για παρεξήγηση. Νομίζω ότι οι περισσότερες από αυτές τις συνδρομές έχουν ενεργοποιηθεί κατά λάθος και είναι αποτέλεσμα τηλεφωνικών απατών», δήλωσε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Πάολο Κόπολα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης