Η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από αύριο, με την υποχρεωτική χρήση του πράσινου πάσου σε όλους τους χώρους εργασίας. Ένα μέρος των λιμενεργατών και των οδηγών φορτηγών έχει ανακοινώσει ότι θα απεργήσει, με αίτημα να αποσυρθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, όμως, δεν εννοεί να «κάνει πίσω» και εξετάζει μόνον επιμέρους τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του green pass. Για παράδειγμα, όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση Rai, την έγκριση φοροελαφρύνσεων υπέρ των επιχειρήσεων που θα καλύψουν το κόστος των γρήγορων τεστ για όσους υπαλλήλους τους δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ιταλικά συνδικάτα συνεχίζουν να ζητούν δωρεάν τεστ για όσους πολίτες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού — και κατά συνέπεια δεν διαθέτουν υγειονομικό διαβατήριο. Η κυβέρνηση, όμως, έχει απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση.

Συνεργάτες του αρμόδιου επιτρόπου για την εκστρατεία εμβολιασμού, του στρατηγού Φραντσέσκο Φιλιουόλο, έκαναν γνωστό, μάλιστα, ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης για υιοθέτηση του πράσινου πάσου, εμβολιάσθηκαν με την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού 550.000 πολίτες περισσότεροι από τις προβλέψεις.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τους δισταγμούς ορισμένων πολιτών, αλλά και να προστατέψουμε, συγχρόνως, την πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας μας, η οποία έχει εμβολιαστεί», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Αντρέα Ορλάντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μένει να εξακριβωθεί αν αύριο, πρώτη ημέρα υποχρεωτικής εφαρμογής του πάσου στους χώρους εργασίας, θα υπάρξουν προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες, στη μεταφορά εμπορευμάτων και κατά συνέπεια στις παραδόσεις τροφίμων σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Η κύρια προτεραιότητα, πάντως, για την κυβέρνηση Ντράγκι, είναι να αποφευχθούν εντάσεις και βίαιες συμπεριφορές από μέρους ακραίων, νεοφασιστικών στοιχείων που προσπαθούν να επηρεάσουν και να παρεισφρήσουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης