Ιταλία: Ανοίγει μετά από τρεις και πλέον μήνες το τμήμα εκτάκτων περιστατικών στο Κοντόνιο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 18:19
Ιταλία: Ανοίγει μετά από τρεις και πλέον μήνες το τμήμα εκτάκτων περιστατικών στο Κοντόνιο

Άρχισε και πάλι να υποδέχεται ασθενείς σήμερα, το τμήμα εκτάκτων περιστατικών του νοσοκομείου της κωμόπολης Κοντόνιο, στη Λομβαρδία, όπου στις 20 Φεβρουαρίου είχε διαγνωστεί ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό στην Ιταλία, ο 38χρονος Ματία Μαέστρι.

Στις 2 Ιουνίου, γιορτή στην Ιταλία της αβασίλευτης Δημοκρατίας, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα επισκέφτηκε το Κοντόνιο και κατέθεσε στεφάνι στο νεκροταφείο του. «Η θυσία σας ήταν εμβληματική, από ηθικής και κοινωνικής απόψεως», τόνισε ο Ματαρέλα απευθυνόμενος προς τους κατοίκους.

Σήμερα, αμέσως μετά την επαναλειτουργία του τμήματος εκτάκτων περιστατικών, στο νοσοκομείο της κωμόπολης αυτής μεταφέρθηκε για προγραμματισμένη μετάγγιση μια ηλικιωμένη γυναίκα με κορωνοϊό, ενώ παρουσιάστηκε στο τμήμα αυτό και ένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα του ιού.

Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στις 20 Φεβρουαρίου, ο ασθενής απομονώθηκε αμέσως, όπως προβλέπει το σχετικό ιατρικό πρωτόκολλο. Τα αποτελέσματα υπερηχογραφήματος στο οποίο υποβλήθηκε είναι συμβατά με τη συμπτωματολογία της νόσου, αλλά αναμένεται και το αποτέλεσμα του σχετικού τεστ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 18:19