Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καταγράφηκαν 1695 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 16 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες 1733 άνθρωποι είχαν προκύψει θετικοί στον ιό και οι θάνατοι ήταν 11.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί 121 ασθενείς, ενώ 29.453 άνθρωποι είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό και 1620 βρίσκονται στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σύνολο είκοσι ενός περιφερειών, μόνον σε δυο (στο Μολίζε και στην Βάλλε Ντ΄Αόστα) δεν υπάρχουν σήμερα νέα περιστατικά.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε πριν από λίγο στην Ρώμη πορεία ακροδεξιών οργανώσεων που αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοϊού. Την κινητοποίηση πλαισιώνουν και οργανώσεις οδηγών ταξί και ιδιοκτητών εστιατορίων, που κατηγορούν την κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς κατά την διάρκεια της πανδημίας.

«Όχι στις μάσκες» και «θέλουμε την αλήθεια», είναι δυο από τα συνθήματα της κινητοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Κάτω Ιταλία, ζήτησε από όσους αμφισβητούν την ύπαρξη της Covid -19 «να δείξουν, τουλάχιστον, σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων του κορωνοϊού».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης