Στα 13.144 ανέρχονται τα νέα περιστατικά κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ιταλία, ενώ 246 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 170.633 διαγνωστικά τεστ, το 7,6% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Την προηγούμενη μέρα οι μολύνσεις ήταν 17.455 και οι θάνατοι ήταν 192. Σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 58 περισσότεροι ασθενείς και 474 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Συνεχίζεται, δηλαδή, η αύξηση του αριθμού ασθενών με κορωνοϊό που εισάγονται στα ιταλικά νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αποφάσισε την αντικατάσταση του Ντομένικο Αρκούρι, που έως τώρα ήταν ο ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από την πανδημία. Ως αντικαταστάτης του Αρκούρι επελέγη ο στρατηγός Φραντσέσκο Πάολο Φιλιουόλο.

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί παρατηρητές, η απόφαση αυτή του Ντράγκι επιβεβαιώνει τη βούλησή του να επιταχύνει τον ρυθμό της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών, με την ουσιαστική συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας. Στόχος, είναι να μπορέσουν να χορηγηθούν μέχρι και 600.000 δόσεις εμβολίου την ημέρα, ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των Ιταλών να έχει εμβολιαστεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, τόσο ο επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και ο Ματέο Σαλβίνι από τη Λέγκα, τάσσονται υπέρ της όσο πιο σύντομης έγκρισης γίνεται, από μέρους της Ιταλίας, του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, «Sputnik V»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης