Χάος επικρατεί στη Μπολόνια από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης το μεσημέρι της Δευτέρας. Δύο νεκροί και τουλάχιστον 60 τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός της ισχυρής έκρηξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, δεκατέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ έχουν τραυματισθεί και έντεκα καραμπινιέροι και αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή, λόγω ενός άλλου δυστυχήματος.

Δύο από τους τραυματίες, μεταφέρθηκαν σε ειδικό νοσοκομείο για τη θεραπεία των εγκαυμάτων.

Η έκρηξη στον αυτοκινητόδρομο Μπόργκο Πανιγκάλε, προήλθε από σύγκρουση φορτηγού, το οποίο μετέφερε εύφλεκτα υλικά με άλλα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη, όταν έπιασαν φωτιά και εξερράγησαν αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν σε γειτονικές αντιπροσωπείες.

Η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνό, μαύρο καπνό.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει διακοπεί. Λόγω της μεγάλης ισχύος της έκρηξης, κατέρρευσε μέρος της γέφυρας του αυτοκινητοδρόμου, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων έχουν σπάσει τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Αεροφωτογραφία από την ισχυρή έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο

Η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο ήταν δύσκολη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν εξαιτίας της έκρηξης. 

Φωτογραφίες από την έκρηξη:

Πηγή: Twitters/Biagio Tozzi

Πηγή: Twitter/Gennaro Farina

Videos που αναρτήθηκαν από χρήστες στο Twitter:

Πληροφορίες- Φωτογραφίες: ansa.it

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης