Εισβολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν στο Βέλγιο δεκάδες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι απεργούν επί τρεις εβδομάδες ζητώντας άμεσα προσλήψεις δεσμοφυλάκων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις φυλακές.

Δεκάδες απεργοί, ανάμεσά τους πολλοί μασκοφόροι, εισέβαλαν στο κτήριο του υπουργείου και κατέστρεψαν έπιπλα και έσπασαν παράθυρα, προτού τελικά απωθηθούν από δυνάμεις της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι διαδηλωτές προκάλεσαν πολλές ζημιές. Αυτό δεν είναι σωστό» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κόεν Γκενς, που αποτελεί κύριο στόχο των απεργών. Παρά ταύτα, ο υπουργός συμφώνησε σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα ώστε να τερματισθεί άμεσα η κινητοποίηση.

Η απεργία έχει υποχρεώσει τη βελγική κυβέρνηση να στείλει στρατιώτες ως προσωπικό ασφαλείας στις φυλακές, ενώ οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι οι συνθήκες έχουν γίνει απάνθρωπες.

Η κινητοποίηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων έρχεται τη στιγμή που η βελγική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ερωτήματα για την υποχρηματοδότηση των δυνάμεων ασφαλείας, υπό τη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης