Ιστορικός ιατρικής επικρίνει την ελβετική πολιτική για τον κορωνοϊό ως ευγονική

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 17:38
Ιστορικός ιατρικής επικρίνει την ελβετική πολιτική για τον κορωνοϊό ως ευγονική

Ο Ελβετός ιστορικός Ιατρικής Φλουρίν Κοντρό επικρίνει την χαλαρή πολιτική αντιμετώπισης του κορωνοϊού της χώρας του.

«Σήμερα αποδεχόμαστε απλώς ότι ένα μέρος των ηλικιωμένων πεθαίνει, έτσι δίνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους την εντύπωση ότι είναι περιττοί ως μη παραγωγικό τμήμα της κοινωνίας και ότι ο θάνατός τους είναι κάτι το αποδεκτό», δήλωσε ο Κοντρό, ο οποίος είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Ηθικής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης όπου διδάσκει Ιστορία της Ιατρικής, στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Die Zeit" (ελβετική έκδοση).

Μέχρι στιγμής, στην Ελβετία έχουν χάσει τη ζωής τους από κορωνοϊό πάνω από δυόμισι φορές περισσότεροι άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους σε σύγκριση με την Γερμανία, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν άνω των 65 ετών.

«Ως ιστορικός, το βρίσκω αρκετά τολμηρό (να το ισχυριστώ), αλλά είναι προφανές, ότι (η ελβετική πολιτική αντιμετώπισης του κορωνοϊού) έχει τα χαρακτηριστικά εκείνης της ευγονικής που διαδόθηκε και στην Ελβετία τη δεκαετία του 1930», τόνισε ο ιστορικός.

Ο Κοντρό υποστηρίζει μια στρατηγική μηδενικού κορωνοϊού. «Ο ιός θα πρέπει να εξαλειφθεί παντελώς ώστε να μην είναι δυνατές νέες μολύνσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ο θάνατος πολλών άλλων ηλικιωμένων ανθρώπων», όπως είπε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 17:38