Ιστορικό μήνυμα ανοχής του Πάπα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, 14:40
Ιστορικό μήνυμα ανοχής του Πάπα για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Πρέπει να εγκριθούν νόμοι, οι οποίοι να καλύπτουν τα ομόφυλα ζευγάρια τα οποία συζούν, είναι ανάγκη να τους παρασχεθεί νομική κάλυψη» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ντοκιμαντέρ που του αφιερώνεται και παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης. Οι δηλώσεις του αναπαράγονται επίσης και από όλα τα καθολικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Παράλληλα, ο Ποντίφικας πρόσθεσε: «Οι ομόφυλοι δικαιούνται να έχουν οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και έχουν το δικαίωμα αυτό. Κανείς δεν πρέπει να μπαίνει στο περιθώριο ή να νιώθει δυστυχία για τούτο τον λόγο». Ο Αργεντινός Ποντίφικας αποκαλύπτει επίσης ότι έδωσε προσωπική μάχη υπέρ των θέσεων αυτών μέσα στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα δικαίως ότι «το Βατικανό σείεται, μετά τις ιστορικές αυτές δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου» και αναμένουν να δουν ποιες πρακτικές συνέπειες θα έχουν, οι σαφέστατες αυτές δηλώσεις.

Όλοι έχουν θέση στο καθολικό ποίμνιο

O Πάπας Φραγκίσκος στηρίζει τους ομόφυλους

Ο Πάπας επικοινώνησε τηλεφωνικά και με πολλά ομόφυλα ζευγάρια (κάποια από αυτά και με παιδιά) για να τα διαβεβαιώσει ότι συνεχίζουν να ανήκουν στο καθολικό ποίμνιο και ότι καμία διάκριση δεν είναι ανεκτή και δικαιολογημένη.

Είναι σαφές ότι ο Ποντίφικας θέλει να αλλάξει οριστικά τη στάση πιστών και ιερέων στο σημαντικό αυτό θέμα και να διασαφηνίσει ότι πρόκειται να συνεχίσει την προσπάθειά του. Από την άλλη βέβαια τόσο μέσα στο Βατικανό όσο και στις διάφορες χώρες με καθολικούς πιστούς, υπάρχουν ακόμη σημαντικές αντιστάσεις. Ο Φραγκίσκος υψώνει με μοναδικό τρόπο τη φωνή του υπέρ των μεταναστών, των φτωχότερων, των ομοφύλων, αλλά και της οικονομικής διαφάνειας μέσα στον ίδιο του τον οίκο. Μένει να δούμε αν η πιο συντηρητική πτέρυγα των Καρδιναλίων θα τον ακολουθήσει.

Πηγή: Deutsche Welle

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, 14:46