Συνάντηση με τον πρόεδρο της Μιανμάρ θα έχει μέσα στις επόμενες ώρες η Αούνγκ Σαν Σου Κίι, διάσημη ακτιβίστρια της ασιατικής χώρας, η οποία εξελέγη βουλευτής στις πρόσφατες συμπληρωματικές βουλευτικές εκλογές, μετέδωσε το Associated Press.

Η διάσημη ακτιβίστρια και επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος, Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία (NLD), θα έχει επαφές με τον πρώην στρατιωτικό και νυν πρόεδρο της μεταβατικής κυβέρνησης, Θέιν Σέιν, στην πρωτεύουσα της χώρας, Ναϊ Πι Τάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του NLD τόνισε πως πρόκειται μια «ιδιωτική συνάντηση», με τους διεθνείς αναλυτές να εκτιμούν πως ο Θέιν Σέιν θα τη συγχαρεί -μεταξύ άλλων- για τη νίκη της στις εκλογές.

Η Αούνγκ Σαν Σου Κίιι βρισκόταν υπό κατ’ οίκον περιορισμό για 15 χρόνια, πριν τελικά αφεθεί ελεύθερη, στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που προωθεί η τωρινή κυβέρνηση, προκειμένου να βγει η χώρα από τη διεθνή απομόνωση. Η ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, σε συνδυασμό με τα άκρως ευνοϊκά σχόλια των περίπου 100 ξένων παρατηρητών, ώθησε αρκετές χώρες της Δύσης να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσουν τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί επί σειρά ετών στη Μιανμάρ.

Συνολικά το NLD κέρδισε τις 43 από τις 45 θέσεις που απέμεναν για τη συμπλήρωση των μελών της Άνω και Κάτω Βουλής. Επίσημα η Αούνγκ Σαν Σου Κίιι θα αναλάβει τα καθήκοντά της στις 23 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Οι Η.Π.Α. χαλαρώνουν τις κυρώσεις στη Μιανμάρ
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012, 00:08

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης