Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νυχτερινούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του νότιου Ισραήλ, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και το ισραηλινό επιτελείο.

Λίγο μετά τις 02:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), έγιναν ισραηλινά πλήγματα εναντίον θέσεων της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες στον θύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες βράδυ, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο περί εκτόξευσης μιας ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, την ημέρα που διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ.

«Σε αντίδραση» στην εκτόξευση της ρουκέτας, «μαχητικά αεροσκάφη και στρατιωτικά ελικόπτερα στοχοθέτησαν εργοστάσιο κατασκευής ρουκετών και μια στρατιωτική θέση της Χαμάς», ανέφερε το επιτελείο σε λακωνική ανακοίνωσή του.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διευκρίνισε ότι η ρουκέτα έπεσε σε άδειο οικόπεδο στο νότιο τμήμα του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, η δεξιά παράταξη του οποίου, το Λικούντ, αναδείχθηκε πρώτο κόμμα των εκλογών κατά τα έξιτ πολ και τα αρχικά αποτελέσματα, βρισκόταν νωρίς χθες βράδυ στην πόλη Μπερ Σεβά (νότια), περίπου πενήντα χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του ενόψει των βουλευτικών εκλογών, των τέταρτων που διεξήχθησαν μέσα σε κάτι λιγότερο από δυο χρόνια στο Ισραήλ, ο Νετανιάχου αποπειράθηκε μια επίθεση γοητείας στον πληθυσμό των Βεδουίνων της ερήμου Νεγκέβ.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019, μέλη του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, της δεύτερης ισχυρότερης ένοπλης οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη Χαμάς, που κυβερνά τον θύλακα, είχε εκτοξεύσει ρουκέτα προς την κατεύθυνση της τοποθεσίας όπου διεξαγόταν προεκλογική συγκέντρωση στην οποία μιλούσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η ρουκέτα δεν έφθασε ποτέ μέχρι τον χώρο όπου γινόταν η συγκέντρωση, όμως ανάγκασε τη φρουρά του  Νετανιάχου να τον απομακρύνει εσπευσμένα από τον χώρο. Δύο μήνες μετά το συμβάν, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε στοχευμένη επιχείρηση εναντίον του Μπάχα Αμπού αλ Άτα, ανώτερου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, που θεωρήθηκε υπεύθυνος για την εκτόξευση της ρουκέτας. Σκοτώθηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του.

Μετά τη στοχευμένη δολοφονία του ηγετικού του στελέχους, ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ εκτόξευσε εκατοντάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό να προχωρά σε αντίποινα σε αλλεπάλληλα πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης