Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, προτού αναχαιτιστούν από την ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι σε αντίποινα έπληξε εγκαταστάσεις του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι έπληξε τρεις εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας — έναν χώρο όπου κατασκευάζονται ρουκέτες, μια υπόγεια υποδομή και μια στρατιωτική θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Χαμάς θα υφίσταται τις συνέπειες για κάθε τρομοκρατική ενέργεια προερχόμενη από τη Γάζα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter.

Νωρίτερα ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας στην παραθαλάσσια πόλη Ασκελόν (νότια) και σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα, που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό για πάνω από μια δεκαετία, ανέφερε ο στρατός.

«Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος (…). Αναχαιτίστηκαν από το σύστημα (αντιπυραυλικής) άμυνας Σιδηρούς Θόλος», σύμφωνα με το επιτελείο, που δεν έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Ισραήλ ανέφεραν πως αρκετοί πολίτες που υπέστησαν σοκ δέχθηκαν φροντίδες.

Η προηγούμενη επίθεση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ καταγράφηκε πριν από έναν μήνα και πλέον.

Το Ισραήλ και η Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο (2008, 2012, 2014). Παρά την ανακωχή των τελευταίων μηνών, σημειώνονται σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα στα δύο μέρη, με εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και πλήγματα αντιποίνων από τον ισραηλινό στρατό.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης