Εντύπωση προκαλεί ο χάρτης εναέριας κυκλοφορίας που αποτυπώνει την κίνηση αεροσκαφών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που δείχνει ένα αεροπλάνο που προέρχεται από το Ισραήλ και συγκεκριμένα κάπου από την περιοχή του Τελ Αβίβ και πετάει πολύ κοντά στο σημείο όπου διεξάγει έρευνες το Oruc Reis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται από την πορεία και δεύτερου αεροπλάνου (με κόκκινο χρώμα) δεν ακολουθεί σχέδιο πτήσης σε ευθεία γραμμή κατευθυνόμενο προς κάποια άλλη πόλη, αλλά δείχνει να «περιπολεί» ακολουθώντας ελικοειδή πορεία πάνω από συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Oruc Reis.

Σε αποτύπωμα από άλλη ειδικευμένη σελίδα παρακολούθησης πτήσεων φαίνεται πάλι η πορεία του αεροσκάφους αλλά χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποδεικνύεται από βάση δεδομένων όπου περιέχονται όλα τα αεροσκάφη του κόσμου, πρόκειται για ισραηλινό αεροπλάνο της IAI Elta Electronics τύπου Boeing 737-4Q8 πιθανότατα  διαμορφωμένο σε ιπτάμενο ραντάρ.

Όπως φαίνεται από την ιστοσελίδα της ΙΑΙ Elta Electronics πρόκεται για εταιρεία που ειδικεύεται σε ραντάρ και  ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης.

Το δεύτερο είναι ένα αεροπλάνο τύπου Golfstream το οποίο επίσης προέρχεται από το Ισραήλ το οποίο επίσης προφανώς λειτουργεί ως σκάφος εναέριας επιτήρησης.

zougla newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης