Ισραήλ: Βοηθός του πρωθυπουργού διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, 13:37
Ισραήλ: Βοηθός του πρωθυπουργού διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό

Μια βοηθός του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπεβλήθη σε εξετάσεις και διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό, αλλά τα αρχικά ευρήματα δείχνουν ότι δεν εκτέθηκε σε κίνδυνο ο 70χρονος ηγέτης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Στο πλαίσιο τακτικών μέτρων πρόληψης, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, ο Νετανιάχου προγραμματίζεται να υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό ως αύριο Τρίτη. Προηγούμενο τεστ, στο οποίο είχε υποβληθεί στις 15 Μαρτίου, είχε βγει αρνητικό.

Από τους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας προβλέπεται εν γένει καραντίνα 14 ημερών για οποιονδήποτε μπορεί να βρέθηκε κοντά με κάποιον φορέα.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι η βοηθός ήταν παρούσα σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα, στην οποία παρευρέθηκαν ο Νετανιάχου, όπως και βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τους οποίους προσπαθεί να συνάψει κυβερνητικό συνασπισμό έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό.

«Η προκαταρκτική εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη να τεθεί σε αυτοαπομόνωση ο πρωθυπουργός και ότι δεν ήρθε σε στενή επαφή με την ασθενή ούτε συναντήθηκε μαζί της» δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Το Ισραήλ έχει αναφέρει 4.347 κρούσματα και 15 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό. Μετά την προειδοποίηση του Υπουργείου Υγείας ότι οι νεκροί θα μπορούσαν τελικά να ανέλθουν σε χιλιάδες, ο Νετανιάχου επρόκειτο να συγκαλέσει σήμερα αξιωματούχους για να συζητήσουν πρόταση να τεθεί σε καραντίνα ένα μέρος της χώρας.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος σημείωσε ότι ο Νετανιάχου ακολουθεί τις ιατρικές συστάσεις και ότι τις περισσότερες συναντήσεις του τις κάνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, 13:45