Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος, όπως ανακοίνωσε ο στρατός, μία ημέρα αφότου σημειώθηκε μια παρόμοια επίθεση προς το νότιο Ισραήλ, την ώρα που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εκφωνούσε ομιλία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 17ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι σειρήνες ήχησαν στο κιμπούτς Γιαντ Μορντεχάι και στο μοσάβ (συνεταιριστική αγροτική κοινότητα) Νετίβ Χασάρα. Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο πού ακριβώς έπεσαν οι ρουκέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δύο στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας επλήγησαν από πυρά ενός ισραηλινού άρματος”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι βομβάρδισε θέσεις της Χαμάς μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος ελέγχεται από την ισλαμιστική οργάνωση. “Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 15 τρομοκρατικούς στόχους στη βόρεια και κεντρική Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων και ένα εργαστήριο κατασκευής όπλων, στόχους των ναυτικών δυνάμεων και μια σήραγγα” που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για να εξαπολύει επιθέσεις.

Ο στρατός “θα συνεχίσει (…) να θεωρεί υπεύθυνη την Χαμάς για όλα όσα προέρχονται από τη Λωρίδα της Γάζας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Τρίτης ήχησαν οι σειρήνες στην πόλη Ασντόντ όπου πραγματοποιούσε προεκλογική συγκέντρωση ο Νετανιάχου. Ο στρατός, σε μια λακωνική ανακοίνωση, ανέφερε ότι δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα “Σιδηρούς Θόλος”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης