Το αριστερό κόμμα Meretz και το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα κατέβουν μαζί στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να κερδίσει μία ακόμη θητεία στην πρωθυπουργία.

Ο 77χρονος Μπαράκ, που επέστρεψε στην πολιτική, εμφανίζεται χαμηλά στις δημοσκοπήσεις μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματός του, του Δημοκρατικού Ισραήλ, πριν από ένα μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος έχει ζητήσει να σχηματιστεί ένα ισχυρό μπλοκ από τα κεντροαριστερά κόμματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου και οι σύμμαχοί του.

Σε κοινή τους ανακοίνωση ο επικεφαλής του Meretz Νιτζάν Χόροβιτς και ο Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να ενώσουν τα κόμματά τους υπό το κοινό ψηφοδέλτιο «Δημοκρατική Παράταξη».

«Η εκστρατεία για το κράτος του Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Η Δημοκρατική Παράταξη, όλοι μας θα πολεμήσουμε μαζί και θα κερδίσουμε» έγραψε ο Μπαράκ στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα παράταξη συμμετέχει και η Σταβ Σάφιρ, μια 34χρονη βουλευτίνα του Εργατικού Κόμματος από το οποίο αποχώρησε, η οποία μάχεται εναντίον των κοινωνικών ανισοτήτων στο Ισραήλ.

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο Χόροβιτς και δεύτερη η Σάφιρ.

Η συγκρότηση της «Δημοκρατικής Παράταξης», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «αποτελεί ένα αρχικό και κρίσιμο στάδιο για την επαναφορά του κράτους του Ισραήλ στον σωστό δρόμο».

Ο Νετανιάχου κατέρριψε το Σάββατο το ρεκόρ μακροβιότητας στην πρωθυπουργία του Ισραήλ, το οποίο μέχρι πρότινος κατείχε ο ιδρυτής της χώρας Νταβίντ Μπεν Γκουριόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης