Ένας 49χρονος Παλαιστίνιος έβαλε τέλος την Παρασκευή στην απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει πριν από 103 ημέρες, διαμαρτυρόμενος για την τετράμηνη κράτησή του από τις ισραηλινές αρχές χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία, αφού έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα παραταθεί περαιτέρω, σύμφωνα με μια παλαιστινιακή οργάνωση.

Μέχρι στιγμής οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αν έδωσαν κάποια τέτοια διαβεβαίωση στον Μάχερ αλ Άχρας, ο οποίος νοσηλευόταν σε ισραηλινό νοσοκομείο καθώς παρουσίαζε καρδιακό άλγος και σπασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άχρας, που κατάγεται από την πόλη Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη, τέθηκε υπό «διοικητική κράτηση» τον Ιούλιο. Η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, υποστήριζε ότι έλαβε πληροφορίες πως ο 47χρονος ήταν στέλεχος του Ισλαμικού Τζιχάντ, μια κατηγορία την οποία διαψεύδει η σύζυγός του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε τον Οκτώβριο να μην παραταθεί η κράτησή του πέραν της 26ης Νοεμβρίου, όμως ο ίδιος είπε ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι να αφεθεί ελεύθερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης