Την Παλαιστίνια βουλευτή Χαλίντα Τζάραρ, γνωστή προσωπικότητα της πολιτικής στη Δυτική Όχθη, συνέλαβε ο ισραηλινός στρατός στο σπίτι της στη Ραμάλα, όπως επιβεβαίωσε και οργάνωση προάσπισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Η Χαλίντα Τζάραρ είναι η 16η Παλαιστίνια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος που συλλαμβάνεται από το Ισραήλ σε σύνολο περίπου 130 βουλευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βουλευτής, στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP), συνελήφθη «εξαιτίας των σημαντικών κινδύνων για την ασφάλεια στην περιοχή», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, χωρίς να εξηγήσει τις κατηγορίες που βαρύνουν τη βουλευτή.

Η κα. Τζάραρ υποκίνησε «σε βίαια επεισόδια και τρομοκρατικές ενέργειες τους τελευταίους μήνες», επεσήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι η Παλαιστίνια βουλευτής ανήκει στο FPLP, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ.

Η βουλευτής είχε λάβει τον Αύγουστο του 2014 στο σπίτι της από Ισραηλινούς στρατιώτες διαταγή να εγκαταλείψει τη Ραμάλα σε διάστημα 24 ωρών και να μετακομίσει στην Ιεριχώ, που βρίσκεται επίσης στη Δυτική Όχθη. Δεν θα μπορούσε να φύγει από την Ιεριχώ για διάστημα έξι μηνών παρά μόνο με άδεια του ισραηλινού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τζαράρ είχε αρνηθεί να υπογράψει έγγραφο το οποίο επιβεβαίωνε ότι έλαβε τη διαταγή.

Ο ισραηλινός στρατός την κατηγορούσε ότι αποτελεί απειλή «για την ασφάλεια της περιοχής», όμως ακόμη και η ίδια αγνοούσε εντελώς τις ακριβείς κατηγορίες εις βάρος της, όπως είχε πει τότε.

Σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των Παλαιστίνιων κρατούμενων, ο στρατός εμφανίστηκε εκ νέου τα ξημερώματα στο σπίτι της κα. Τζάραρ.

Πρόκειται για την πρώτη βουλευτή του FPLP που εκλέχθηκε στο παλαιστινιακό κοινοβούλιο και ήταν αρμόδια για τα ζητήματα που αφορούσαν τους Παλαιστίνιους κρατουμένους στις ισραηλινές φυλακές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης