Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δίνει στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας «πλήρη ελευθερία δράσης», ώστε «να νικήσουν την τρομοκρατία», με αφορμή την αιματηρή επίθεση από Παλαιστίνιο στο κέντρο του Τελ Αβίβ.

«Δίνουμε πλήρη ελευθερία δράσης στον στρατό, στην υπηρεσία Εσωτερικών Πληροφοριών και σε όλες τις δυνάμεις ασφαλείας, προκειμένου να νικήσουν την τρομοκρατία. Δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν όρια σε αυτό τον πόλεμο», επισήμανε ο κ. Μπένετ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα το πρωί οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον φερόμενο ως δράστη της φονικής επίθεσης στο κέντρο του Τελ Αβίβ, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε ώρες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου δέκα.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ονομαζόταν Ράιντ Χάζεμ και καταγόταν από την Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε σειρά επιδρομών στον τομέα αυτό, από όπου καταγόταν και ο δράστης προηγούμενης επίθεσης με πέντε νεκρούς – ανάμεσά τους δύο Ουκρανοί και ένας Ισραηλινός Άραβας αστυνομικός – στο Μπνέι Μπρακ, προάστιο του Τελ Αβίβ, όπου ζουν υπερορθόδοξοι Εβραίοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης