Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ την Πέμπτη θα συναντηθεί με τη μητέρα της καταδικασθείσας στη Ρωσία για διακίνηση ναρκωτικών Ισραηλινής Ναάμα Ισαχάρ, δήλωσε ο σύμβουλός του Γιούρι Ουσακόφ.

Σύμφωνα με τον Ουσακόφ, στην συνάντηση αυτή θα παρευρίσκονται ο Ρώσος πρόεδρος, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, η μητέρα της κοπέλας αυτής Γιάφα Ισαχάρ και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος, οι οποίοι θα εξετάσουν από ανθρωπιστικής πλευράς το ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουσακόφ ανέφερε ότι τον Νοέμβριο του 2019, όταν ο πρόεδρος Πούτιν είχε συναντηθεί στη Μόσχα με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, εκείνος παρέδωσε στον Ρώσο πρόεδρο επιστολή της μητέρας της Ναάμα Ισαχάρ. Επίσης, την απελευθέρωσή της είχαν ζητήσει επανειλημμένα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρουβέν Ρίβλιν.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου ερωτηθείς, αν εκτός από την απονομή χάριτος στην Ισαχάρ υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τρόποι παρέμβασης του Ρώσου προέδρου που θα είχαν αντίκτυπο στην έκβαση της υπόθεσής της, είπε ότι «υπάρχουν ασφαλώς πολλοί τρόποι παρέμβασης, αλλά η απονομή χάριτος, συνιστά μια από τις προτεραιότητες εκείνες, που έχουν προταθεί στον πρόεδρο και συνιστά μια σημαντική εναλλακτική λύση».

Η Ισραηλινή και Αμερικανή υπήκοος Νάμα Ισαχάρ είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2019 στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, όπου έφθασε με πτήση από το Νέο Δελχί και τελικό προορισμό το Τελ Αβίβ, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν στο σακίδιό της 10 γραμμάρια ινδικής κάνναβης (μαριχουάνας). Την αποδόθηκαν κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών τις οποίες η Ισαχάρ αρνήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο περιφερειακό δικαστήριο της Μόσχας είχε δηλώσει ότι δεν είχε αγοράσει μαριχουάνα και γενικά δεν γνώριζε πως βρέθηκε αυτή η ποσότητα στο σακίδιο της. Η ίδια είπε ότι αρχικά είχε παραδεχθεί ότι είχε στην κατοχή της την εν λόγω ποσότητα λόγω της κακής διερμηνείας που είχε γίνει, αλλά στην πραγματικότητα αποδέχθηκε μόνο το γεγονός ότι βρέθηκαν τα ναρκωτικά στο σακίδιό της.

Πηγές: Interfax, Reuters, AFP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης