Μάχη στήθος με στήθος φέρονται να δίνουν το κόμμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου και αυτό του βασικού του αντιπάλου Μπένι Γκαντς, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου.

Ωστόσο, δίνουν πλεονέκτημα στον απερχόμενο Ισραηλινό πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά στον σχηματισμό κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν περισσότερες έδρες στο κεντρώο κόμμα του Γκαντς απ’ ό,τι στο Λικούντ του Νετανιάχου.

Όμως, βάσει των ποσοστών που συγκεντρώνουν τα άλλα κόμματα που ενδέχεται να συμμαχήσουν με το Λικούντ φαίνεται ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα είναι σε καλύτερη θέση να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού σε σχέση με τον Γκαντς.

Ωστόσο διάφοροι παράγοντες αβεβαιότητας – και κυρίως το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, όπως και τα πολλά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές– ωθούν τους αναλυτές να επιδείξουν σύνεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά από τα κόμματα που ενδέχεται να συμμετάσχουν στον δεξιό συνασπισμό υπό το Λικούντ ίσως να μην καταφέρουν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο, καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν το απαραίτητο 3,25%.

Πέντε δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα του Γκαντς να συγκεντρώνει 28 με 32 έδρες και το Λικούντ 26 ή 27. Εξαίρεση αποτελεί μία δημοσκόπηση που προβλέπει 31 έδρες για το κόμμα του Νετανιάχου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης