Είναι προτιμότερο να επιτεθεί το Ισραήλ κατά του Ιράν, παρά να του επιτρέψει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, ήταν η δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ισραηλινής κυβέρνησης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Xααρέτζ».

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το Ισραήλ να επιτρέψει να του βάλουν το μαχαίρι στον λαιμό. Εάν πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην (ιρανική) βόμβα ή στον (ισραηλινό) βομβαρδισμό, κατά την άποψή μου είναι προτιμότερος ο βομβαρδισμός» δήλωσε ο Μοσέ Γιααλόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό – αρμόδιο για στρατιωτικές υποθέσεις και πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, οι Ιρανοί έχουν επιταχύνει τους τελευταίους μήνες τη διαδικασία εμπλουτισμού του ουρανίου.

«Εάν δεν το σταματήσουν, το Ιράν θα διαθέτει σε έναν χρόνο εμπλουτισμένο ουράνιο αρκετό για την κατασκευή επτά ή οκτώ βομβών, ενώ θα είναι σε θέση να κατασκευάσει μια βρόμικη βόμβα, ένα πιο πρωτόγονο όπλο, σε διάστημα έξι μηνών» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Εάν οι διπλωματικές ή οικονομικές πιέσεις στο Ιράν δεν ενισχυθούν και εάν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις, η στιγμή της αλήθειας θα φθάσει σύντομα» υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Χααρέτζ» επισημαίνει ότι ο Γιααλόν έχει σκληρύνει τις θέσεις του απέναντι στο Ιράν, καθώς θεωρείτο οπαδός μιας πιο μετριοπαθούς στάσης στο θέμα αυτό.

Ο Γιααλόν συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, αρμόδιο για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης