Ισραήλ: Έποικοι πέταξαν πέτρες σε Αμερικανούς διπλωμάτες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015, 00:37
Ισραήλ: Έποικοι πέταξαν πέτρες σε Αμερικανούς διπλωμάτες
Αμερικανοί διπλωμάτες δέχτηκαν σήμερα βροχή από πέτρες που σύμφωνα με πληροφορίες εκτοξεύτηκαν από Εβραίους εποίκους κοντά σε έναν παράνομο οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε μια εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ οι διπλωμάτες πήγαν στην περιοχή για να ερευνήσουν τις καταγγελίες Παλαιστίνιων ότι οι έποικοι ξερίζωσαν την Πέμπτη 5.000 ελαιόδεντρα που φυτεύτηκαν πρόσφατα σε μια έκταση που καλλιεργείται και πάλι μετά από πολύχρονη δικαστική διαμάχη.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι «με βάση τα πρώτα στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας, οι έποικοι έριξαν πέτρες στα οχήματα του αμερικανού προξενείου κοντά στον παράνομο οικισμό Αντέι Αντ που βρίσκεται πλησίον του παλαιστινιακού χωριού Τουμούς Άγια».

«Από τις πέτρες δεν προκλήθηκαν ζημιές και η αυτοκινητοπομπή συνέχισε την πορεία της. Διεξάγεται έρευνα», πρόσθεσε.

Το προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ δεν έκανε κανένα σχόλιο για το θέμα.

Οι εβραϊκοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ θεωρούνται παράνομοι από τη διεθνή κοινότητα.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στον τομέα όπου στις 10 Δεκεμβρίου έχασε τη ζωή του ο υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος Ζιάντ Αμπού Έιν μετά από διαπληκτισμό με Ισραηλινούς στρατιώτες, σε μια διαδήλωση κατά του εποικισμού και της κατάσχεσης των παλαιστινιακών εδαφών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015, 00:54