Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη έναν από τους δολοφόνους ενός ραβίνου, σε μια επιχείρηση που πυροδότησε βίαιες συγκρούσεις στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Από τη μεριά του, το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για τον θάνατο ενός 22χρονου Παλαιστίνιου, του Άχμεντ Τζαράρ, στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δύο μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Ισραήλ τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων σοβαρά, στην ανταλλαγή πυρών που ξέσπασε στη διάρκεια της επιχείρησης που διεξήγαγε ο ισραηλινός στρατός σε συνεργασία με την υπηρεσία Πληροφοριών, πρόσθεσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν εδώ και ημέρες ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του ραβίνου Ραζιέλ Σεβάχ, 35 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χαβάτ Γκιλάντ όπου διέμενε. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού, στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 22 χτυπήματα από σφαίρες.

Η ισραηλινή επιχείρηση προκάλεσε την αντίδραση των Παλαιστινίων, που έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων, οι οποίες σύμφωνα με τον στρατό έγιναν στόχος ακόμη και πυροβολισμών. Αυτές απάντησαν κάνοντας χρήση πραγματικών σφαιρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση συνεχίζεται και σήμερα το πρωί, ενώ έχουν συλληφθεί ύποπτοι, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί.

Μετά τον φόνο του ραβίνου στις 9 Ιανουαρίου Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν την «τρομοκρατική» ενέργεια των Παλαιστινίων, την ώρα που η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει τεταμένη μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Δεκαοκτώ Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μετά την ανακοίνωση αυτή στις 6 Δεκεμβρίου, οι περισσότεροι σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Θα συλλάβουμε όλους όσοι μας επιτίθενται και θα τους αναγκάσουμε να λογοδοτήσουν» αντέδρασε με ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Οι τρομοκράτες δεν θα μπορούν να κρυφτούν πουθενά, θα τους βρούμε όπου κι αν είναι» τόνισε ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης