Η ισραηλινή δικαιοσύνη απήγγειλε την Τρίτη κατηγορίες σε βάρος ενός Ισραηλινού κατηγορούμενου για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν και για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων, ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, “είχε μυστικές επαφές με μέλη της ιρανικής υπηρεσίας πληροφοριών”, που του είχε ζητήσει να στρατολογήσει Άραβες πολίτες του Ισραήλ για να βοηθήσουν το Ιράν να οργανώσει “τρομοκρατικές επιθέσεις” στο Ισραήλ, αναφέρει η ανακοίνωση της Σιν Μπετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του είχε ζητηθεί επίσης να παρέχει πληροφορίες για “στρατηγικές θέσεις” στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στις 16 Μαρτίου, είχε επίσης επαφές με τον Χάλεντ Γιαμάνι, ένα μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στον Λίβανο (PFLP), οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Ο άνδρας που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του υλικό κρυπτογράφησης και έναν σκληρό δίσκο που προσπάθησε να καταστρέψει, κατηγορήθηκε για “σοβαρές παραβιάσεις ασφαλείας” από δικαστήριο της πόλης Λοντ, στο κεντρικό Ισραήλ, διευκρίνισε η Σιν Μπετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας και της υπηρεσίας, το υλικό κρυπτογράφησης του το έδωσαν Ιρανοί πράκτορες, οι οποίοι του έδωσαν και χρήματα.

“Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν το βάθος των δεσμών μεταξύ του Ιράν και του PFLP και τις προσπάθειές τους να πραγματοποιούν ενέργειες κατασκοπείας και τρομοκρατίας στο Ισραήλ”, ανακοίνωσε η Σιν Μπετ.

Το Ιράν είναι το «μαύρο πρόβατο» του Ισραήλ, το οποίο δεν σταματά να καταγγέλλει τις ενέργειες της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή και θεωρεί ότι αποτελεί τον καθορισμένο στόχο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης