Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις στα συριακά υψίπεδα του Γκολάν, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονταν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τελ Αβίβ. Ειδικότερα, πύραυλοι κατέστρεψαν ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο του ΟΗΕ, το οποίο εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν την Κυριακή ως ορμητήριο για να επιτεθούν κατά Ισραηλινών στρατιωτών.

Το 1981 το Ισραήλ προσάρτησε το τμήμα των υψιπέδων Γκολάν (1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα) που κατείχε από το 1967 και τον «Πόλεμο των Έξι Ημερών»​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Ισραηλινοί στρατιώτες δέχθηκαν πυρά αυτόματων όπλων και όλμων από μέλη της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Γιάρμουκ. Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Απαντήσαμε με πυρά της Πολεμικής Αεροπορίας. Τέσσερις εξτρεμιστές σκοτώθηκαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ. 
Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε τους στρατιώτες που «απώθησαν με επιτυχία μια απόπειρα κατά του ισραηλινού εδάφους». «Οι δυνάμεις μας είναι έτοιμες στα βόρεια σύνορα και δεν θα επιτρέψουμε σε στοιχεία του Χαλιφάτου ή σε άλλα εχθρικά στοιχεία να χρησιμοποιήσουν ως πρόφαση τον πόλεμο στη Συρία για να εγκατασταθούν στα σύνορά μας» πρόσθεσε.

Το 1981 το Ισραήλ προσάρτησε το τμήμα των υψιπέδων Γκολάν (1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα) που κατείχε από το 1967 και τον «Πόλεμο των Έξι Ημερών». Η προσάρτηση αυτή δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα που εξακολουθεί να θεωρεί ότι η περιοχή ανήκει στη Συρία. Περίπου 510 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραμένουν υπό τον έλεγχο της Δαμασκού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης