Τουλάχιστον 42 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρουν οι παλαιστινιακές αρχές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη Δευτέρα να ανέρχεται πλέον σε 188. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, 55 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Οι εικόνες από τη Γάζα είναι συγκλονιστικές. Γονείς ανέσυραν νεκρά τα παιδιά τους από τα γκρεμισμένα κτήρια και τα μετέφεραν κλαίγοντας στα χέρια. Τα σωστικά συνεργεία έδωσαν σκληρές μάχες για να απεγκλωβίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους τραυματίες από τα συντρίμμια και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αλλά το έργο τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Σύμφωνα με βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι ισραηλινές βόμβες άνοιξαν μεγάλους κρατήρες στο δρόμο που οδηγεί στο νοσοκομείο της Γάζας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει αφάνταστα η διακομιδή των τραυματιών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον οκτώ παιδιά σκοτώθηκαν μονάχα σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές σε μια συνοικία στην πόλη της Γάζας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.230 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από την αρχή του νέου κύκλου βίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων στη Γάζα, μεταξύ αυτών η Χαμάς, που ελέγχει τον θύλακα των 2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε στη Γάζα 90 θέσεις της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, όπως έκανε γνωστό, έπειτα από «βροχή» ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ισραήλ, 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί κι ένας στρατιώτης, έχουν σκοτωθεί έπειτα από ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα, ενώ 282 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Εν τω μεταξύ, η Αίγυπτος άνοιξε τη συνοριακή διέλευση με τη Λωρίδα της Γάζας και έστειλε δέκα ασθενοφόρα στον παλαιστινιακό θύλακα υπό αποκλεισμό για να παραλάβουν και να διακομίσουν σε αιγυπτιακά νοσοκομεία ανθρώπους που τραυματίστηκαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς από τη Δευτέρα, ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Το Κάιρο «άνοιξε κατ’ εξαίρεση τη διέλευση στη Ράφα για να επιτραπεί η είσοδος δέκα αιγυπτιακών ασθενοφόρων στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να διακομίσουν τραυματίες Παλαιστίνιους για να νοσηλευθούν στην Αίγυπτο», διευκρίνισε αξιωματούχος.

Η διέλευση της Ράφας είναι η μοναδική που συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με τον έξω κόσμο και δεν ελέγχεται από το Ισραήλ. Οι ισραηλινές αρχές επιβάλλουν εξαιρετικά σκληρό αποκλεισμό στον θύλακα εδώ και σχεδόν 15 χρόνια.

Αξιωματούχος των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη «κατ’ εξαίρεση» καθώς η συνοριακή διέλευση αυτή είναι κανονικά κλειστή κατά τις αργίες, συμπεριλαμβανομένης της εορτής Έιντ αλ Φιτρ, που άρχισε την Τετάρτη.

Δείτε φωτογραφίες 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης