Ισπανική ΜΚΟ καταγγέλλει τη λιβυκή ακτοφυλακή για τον θάνατο μίας γυναίκας και ενός παιδιού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 17:41
Ισπανική ΜΚΟ καταγγέλλει τη λιβυκή ακτοφυλακή για τον θάνατο μίας γυναίκας και ενός παιδιού
Η ισπανική ΜΚΟ Proactiva Open Arms κατήγγειλε σήμερα οτι η λιβυκή ακτοφυλακή άφησε να πεθάνουν μια γυναίκα και ένα παιδί, που επέβαιναν σε πλεούμενο το οποίο βυθίστηκε.

Ο ιδρυτής της MKO Όσκαρ Κάμπς έγραψε στο Twitter ότι η λιβυκή ακτοφυλακή διέσωσε, όντως, 158 ανθρώπους που κινδύνευαν να πνιγούν, αλλά «αυτό που δεν είπαν είναι ότι άφησαν στο πλεούμενο δυο γυναίκες και ένα μικρό παιδί, διότι δεν ήθελαν να ανέβουν τα ταχύπλοα της ακτοφυλακής, και στο τέλος βύθισαν το πλεούμενο», τόνισε ο υπεύθυνος της Proactiva Open Arms. Ο Κάμπς αποφάσισε να αναρτήσει και φωτογραφίες με τις σορούς των δυο θυμάτων και ότι απομένει από το πλωτό μέσο με το οποίο ταξίδευαν.

Η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση κατάφερε να φτάσει με σκάφος της στην περιοχή και να διασώσει τη μια από τις δυο γυναίκες. Η δεύτερη, όμως, και το μικρό παιδί της, ήταν ήδη νεκροί.

Σήμερα, ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στα δυο σκάφη της συγκεκριμένης ΜΚΟ, τα οποία επέστρεψαν στην κεντρική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι «την Ιταλία θα την δουν μόνον σε καρτ ποστάλ».

Αναφερόμενος εξάλλου στην καταγγελία της ισπανικής οργάνωσης, πρόσθεσε ότι «δεν είπε ποτέ ότι άνθρωποι που κινδυνεύουν να πνιγούν στη θάλασσα πρέπει να μένουν αβοηθήτοι».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 17:41