Δέκα μετανάστες, οι οποίοι μαζί με πολλούς άλλους είχαν διασχίσει μαζικά τον Ιούλιο τα σύνορα ανάμεσα στο Μαρόκο και στον ισπανικό θύλακο της Θέουτα, συνελήφθησαν σήμερα, ανακοίνωσε η Ισπανική Πολιτοφυλακή (Guardia civil).

Οι «δέκα μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική» συνελήφθησαν σήμερα στις 8.15 (9.15 ώρα Ελλάδας) στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της πόλης η οποία τελεί υπό ισπανική διοίκηση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής, χωρίς να διευκρινίζει τις εθνικότητές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούνται για άσκηση βίας εναντίον των δυνάμεων της τάξης, χτυπήματα και τραυματισμούς και για σύσταση συμμορίας.

«Μεταξύ των δέκα συλληφθέντων βρίσκεται ο φερόμενος ηγέτης της επίθεσης της 26ης Ιουλίου στη διάρκεια της οποίας 15 Πολιτοφύλακες τραυματίστηκαν», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Περισσότεροι από 600 μετανάστες διέσχισαν εκείνη την ημέρα τον φράχτη ανάμεσα στο Μαρόκο και στη Θέουτα ρίχνοντας ασβέστη και ακαθαρσίες εναντίον των συνοριοφυλάκων, μεθόδους που κατήγγειλαν τα συνδικάτα των δυνάμεων της τάξης και η ισπανική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη Αυγούστου, μια ομάδα 116 μεταναστών που εισήλθε στη Θέουτα με τον ίδιο τρόπο επαναπροωθήθηκε στο Μαρόκο προκαλώντας έντονες επικρίσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Οι ισπανικοί θύλακοι στη βόρεια Αφρική Θέουτα και Μελίγια, τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική, περιβάλλονται από ψηλούς φράχτες που αποτελούν συχνά στόχο «επιθέσεων» μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ισπανία.

Συνολικά 4.382 μετανάστες εισήλθαν δια της χερσαίας οδού σε αυτές τις δύο πόλεις, σύμφωνα τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η Ισπανία είναι η πρώτη πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τους παράτυπους μετανάστες, σύμφωνα με τον ΔΟΜ, με τουλάχιστον 32.000 αφίξεις δια ξηράς και θαλάσσης από τις αρχές του χρόνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης