Ο κατάλογος των ισπανικών τοποθεσιών και περιφερειών που τίθενται σε μερικό lockdown για να αναχαιτίσουν τη διασπορά του νέου κορωνοϊού επεκτάθηκε σήμερα με την προσθήκη της μεγάλης πόλης της Σαραγόσας και της αμπελουργικής περιοχής Λα Ριόχα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Αυτές οι υγειονομικές κορδέλες απαγορεύουν την είσοδο ή την έξοδο από τις συγκεκριμένες περιοχές, εκτός αν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι που αφορούν κυρίως την μετάβαση στην εργασία, τις σπουδές ή την υγειονομική περίθαλψη, ένα μέτρο που ισχύει ήδη στη Μαδρίτη και σε οκτώ γειτονικούς δήμους από τις αρχές Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κυβερνήσεις των περιφερειών της Αραγονίας και της Λα Ριόχα, στη βόρεια Ισπανία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα περιορίσουν την κινητικότητα του ενός και πλέον εκατομμυρίου κατοίκων συνολικά σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες καταγράφουν περισσότερα από 500 κρούσματα της Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα 14 ημερών, ένα από τα κριτήρια για την εφαρμογή αυτού του είδους των μέτρων.

Η Αραγονία θα κλείσει από αύριο, Πέμπτη, τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της, τη Σαραγόσα, τη Ουέσκα και την Τερουέλ.

«Η κατάσταση είναι ειλικρινά ανησυχητική», δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας, Χαβιέρ Λαμπάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λα Ριόχα θα κλείσει εν μέρει τα περιφερειακά της σύνορα από την Παρασκευή και θα επιβάλει κλείσιμο στις 21:00 των εμπορικών της καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ και των εστιατορίων.

Παρόμοιο lockdown αποφασίστηκε σε αρκετές πόλεις της Καστίλης και Λεόν, συμπεριλαμβανομένης της Σαλαμάνκας, καθώς και σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ναβάρας, στο βορρά, η οποία έχει τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης του ιού στη χώρα, με περισσότερα από 1.000 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα 14 ημερών.

Αντιμέτωπος με αυτό το δεύτερο κύμα, ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ ‘Ιλια δήλωσε χθες, Τρίτη ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα μιας απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ένα μέτρο που έχει ήδη ληφθεί από ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο και η Γαλλία.

Η Ισπανία παραμένει μια από τις πλέον πληγείσες ευρωπαϊκές χώρες από την πανδημία, με 34.366 θανάτους και 1.005.295 κρούσματα συνολικά, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης