Η Ισπανία επέβαλε πρόστιμο 10.400 ευρώ στον Βέλγο πρίγκιπα Joachim για παραβίαση των κανόνων καραντίνας τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη χώρα, όπου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος της ισπανικής κυβέρνησης.

Ο πρίγκιπας, 28 ετών, ανιψιός του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου, ταξίδεψε στην περιοχή της Ανδαλουσίας στη νότια Ισπανία από το Βέλγιο στις 24 Μαΐου για πρακτική άσκηση. Έχει τιμωρηθεί επειδή δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο καραντίνας 14 ημερών κατά την άφιξη, απαίτηση για όποιον εισέλθει στη χώρα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στην Ανδαλουσία στο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρίγκιπας Joachim παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες καραντίνας και έχει 15 ημέρες για να ανταποκριθεί στο πρόστιμο. Ο πρίγκιπας Joachim, ο οποίος είναι δέκατος στη σειρά του βελγικού θρόνου, βρέθηκε θετικός μετά την παρουσία του σε πάρτι στην πόλη της Κόρδοβα στις 26 Μαΐου. Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο πρίγκιπας βρίσκεται τώρα σε καραντίνα στην Ισπανία. Οι αρχές ερευνούν το πάρτι, στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς η ισπανική εφημερίδα El Pais τον περασμένο μήνα και παρευρέθηκαν 27 άτομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης