Την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας για εννέα από τους 12 Καταλανούς αυτονομιστές πολιτικούς αναμένεται να ακούσουν οι κάτοικοι της Ισπανίας. Η καταδίκη σχετίζεται με το έγκλημα της στάσης, αλλά παράλληλα με το αδίκημα της διασπάθισης χρήματος.

Οι δικαστές συμφώνησαν να καταδικάσουν για το έγκλημα της στάσης, σε συνδυασμό με αυτό της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της καταλανικής Τζενεραλιτάτ (προεδρία) Οριόλ Τζουνκέρας και τους πρώην συμβούλους (υπουργούς) Τζόρδι Τουρούλ, Τζουζέπ Ρουλ, Ραούλ Ρομέβα και Ντολόρς Μπάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους επικεφαλής των αυτονομιστικών πολιτικών οργανώσεων ANC και Ómnia Τζόρδι Σάντσεθ και Τζόρδι Κισάρτ, καθώς και για την πρώην πρόεδρο του Καταλανικού Κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαδέλ, το δικαστήριο θα εκδώσει καταδικαστική ποινή, αλλά όχι σε συνδυασμό με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, καθώς κρίθηκε πως αυτοί δεν είχαν ευθύνες για τη διαχείριση κονδυλίων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου 2017, το οποίο είχε κριθεί παράνομο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης