Η ισπανική κυβέρνηση υπεραμύνθηκε των χειρισμών της στην πανδημία του νέου κορωνοϊού σήμερα, αφότου τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η χώρα ξεπέρασε τη Βρετανία ως η χώρα της Δυτικής Ευρώπης με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19.

«Κατάλληλα μέτρα λαμβάνονται για τον έλεγχο της πανδημίας σε συντονισμό» με τις περιφέρειες, επισημαίνει η κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση, αφότου ειδικοί έθεσαν υπό αμφισβήτηση τις πολιτικές της. «Τα στοιχεία δείχνουν πως είμαστε πολύ ενεργοί στην ιχνηλάτηση και τον εντοπισμό του ιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 1.486 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν την προηγούμενη ημέρα, με αποτέλεσμα το σύνολο των κρουσμάτων να ανέλθει σε 322.980 σε σύγκριση με 311.641 στη Βρετανία.

Η νόσος Covid-19 στοίχισε τη ζωή σε 65 ανθρώπους στην Ισπανία τις τελευταίες 7 ημέρες. Περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα από τις επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού, ενώ στη Βρετανία έχουν αποβιώσει περισσότεροι από 46.000.

Η κυβέρνηση επισήμανε επίσης ότι έχει υποβάλει σε τεστ σχεδόν 7,5 εκατομμύρια ανθρώπους από την έναρξη της πανδημίας, με πάνω από 400.000 τεστ να έχουν διενεργηθεί μονάχα την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Lancet την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ειδικών του υγειονομικού τομέα στην Ισπανία τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής μιας ανεξάρτητης αξιολόγησης της διαχείρισης της κρίσης από την κυβέρνηση αναφέροντας σειρά αρνητικών στοιχείων.

Ένας εκ τους υπογράφοντες, ο Ιλδεφόνσο Ερνάντες Αγκουάδο, ένας καθηγητής δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο Miguel Hernandez του Αλικάντε επισήμανε ότι η έλλειψη πιστοποιημένου προσωπικού ιχνηλάτησης επιτρέπει στην ασθένεια να διασπείρεται απαρατήρητη.

«Ορισμένες περιοχές δεν κατανόησαν πως αυτό ήταν το κλειδί τους μήνες μετά το lockdown και μακροπρόθεσμα», υπογράμμιζε, προτείνοντας οι αρχές να ξεκινήσουν τις προσλήψεις και την εκπαίδευση νέου προσωπικού όσο το δυνατόν συντομότερα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης