Ισπανία: Κατέρρευσε ο 13χρονος όταν συνειδητοποίησε ότι σκότωσε τον καθηγητή του

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2015, 22:50
Ισπανία: Κατέρρευσε ο 13χρονος όταν συνειδητοποίησε ότι σκότωσε τον καθηγητή του
O Ισπανός μαθητής ηλικίας 13 ετών, που ήταν οπλισμένος με μία βαλλίστρα και ένα μαχαίρι και σκότωσε ένα καθηγητή στη Βαρκελώνη, ξέσπασε σε λυγμούς όταν συνειδητοποίησε τι ακριβώς έκανε, περιέγραψε σήμερα ο καθηγητής που κατάφερε να τον συνεφέρει.

Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco, ο Δαβίδ Χουράδο Φερνάντεθ, που διδάσκει φυσική αγωγή στο κολέγιο Joan Fuster περιέγραψε πώς βίωσε τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπος με τον έφηβο αμέσως μόλις εκείνος είχε σκοτώσει έναν καθηγητή και είχε τραυματίσει άλλους δύο καθηγητές όπως επίσης και δύο μαθητές.

Ο καθηγητής κατάλαβε ότι εκτυλισσόταν μια τραγωδία όταν είδε τους μαθητές να τρέχουν πανικόβλητοι προς την αυλή του σχολείου. Φώναζαν «ότι υπήρχε ένα παρανοϊκός μέσα στο κολέγιο» και ότι «απειλούσε όλο τον κόσμο» είπε ο ίδιος.

Ο καθηγητής έσπευσε προς το δεύτερο όροφο του κτιρίου και είδε τον μαθητή «να κρατά ένα μαχαίρι». Ο ίδιος αναζήτησε μία ράβδο προτού πάει να τον συναντήσει και επέστρεψε στο σημείο. Εκεί βρήκε τη σορό ενός ανθρώπου. Έπειτα εντόπισε τον έφηβο στο εσωτερικό μιας τάξης.

Ο ανήλικος, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υπέστη ένα ψυχωτικό επεισόδιο, είχε σχεδόν τελειώσει την κατασκευή μιας βόμβας μολότοφ.

«Άρχισα να του μιλάω προκειμένου να τον συνεφέρω καθώς βρισκόταν εκτός εαυτού, ήταν ένα ρομπότ. Στην αρχή επαναλάμβανε πράγματα με μηχανικό τρόπο ωστόσο σταδιακά επανήλθε, έγινε ο παλιός του εαυτός, αυτός που έκρυβε πίσω από το ρομπότ».

«Λίγο λίγο, ανέκτησε την επαφή με το περιβάλλον, ξέσπασε σε λυγμούς» αφηγήθηκε ο καθηγητής.
«Καθίσαμε για να μιλήσουμε και εκεί κατέρρευσε, άρχισε να κλαίει, πιστεύω ότι ο κόσμος κατέρρευσε για εκείνον».

Πριν από τη Δευτέρα «ήταν ένας φανταστικός μαθητής, είχε μία υποδειγματική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μου» προσέθεσε ο ίδιος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2015, 22:50