Οι ισπανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν σχεδόν κατασβέσει την πυρκαγιά που ξέσπασε σε φορτηγό πλοίο μεταφοράς οχημάτων στα ανοικτά της νήσου Μαγιόρκα, αφού κάποια μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από αυτό νωρίτερα σήμερα.

Η ισπανική υπηρεσία θαλάσσιων διασώσεων ανάρτησε ένα μικρής διάρκειας βίντεο στο Twitter όπου φαίνονται πυροσβεστικά πλοία να ψεκάζουν νερό σε ένα μικρό τμήμα των ανώτερων καταστρωμάτων του ιταλικής σημαίας «Grande Europa». Το πλοίο, της ιταλικής εταιρείας Grimaldi Lines, έπιασε φωτιά νωρίτερα σήμερα ενώ βρισκόταν 25 ναυτικά μίλια νότια του κόλπου της Πάλμα της Μαγιόρκας, στην Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, τα 15 από τα 25 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το πλοίο με ελικόπτερο και είναι ασφαλή, ενώ η φωτιά «πρακτικά κατασβέστηκε από τρία σωστικά πλοία και τα συστήματα πυρόσβεσης του ίδιου του πλοίου».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας, δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των μελών του πληρώματος, ενώ το φορτηγό πλοίο, που ειδικεύεται στη μεταφορά αυτοκινήτων, μετέφερε στα αμπάρια του 1.843 οχήματα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης των Βαλεαρίδων Νήσων ανακοίνωσαν ότι τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παρέμειναν στο πλοίο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις ίδιες υπηρεσίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης