Ιταλός υπήκοος επιβεβαιώθηκε μέσω εργαστηριακών εξετάσεων ότι έχει προσβληθεί από τον COVID-19  στην Τενερίφη, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι υγειονομικές αρχές της περιφέρειας.

Ισπανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους η εφημερίδα El Mundo, ανέφεραν πως πρόκειται για ιταλό γιατρό ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές στην Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας παραμένει σε απομόνωση και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων μαζί με τα δείγματα θα σταλούν στη Μαδρίτη για να υποβληθούν σε δεύτερη ανάλυση, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο των ισπανικών υγειονομικών αρχών σε περιπτώσεις ύποπτων κρουσμάτων του COVID-19, διευκρίνισε η περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας στα Κανάρια Νησιά με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο Ιταλός είναι το πρώτο πρόσωπο που επαληθεύεται ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην Ισπανία. Το δεύτερο κρούσμα που επαληθεύτηκε ήταν Βρετανός που παραθέριζε στη Μαγιόρκα την 9η Φεβρουαρίου· το πρώτο κρούσμα ήταν ένας Γερμανός στο νησί Λα Γομέρα, στα Κανάρια, την 1η Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης