Ισπανία: Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν την πυρκαγιά κοντά σε θέρετρο στα νότια της χώρας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, 14:23
Ισπανία: Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν την πυρκαγιά κοντά σε θέρετρο στα νότια της χώρας

Οι ασυνήθιστα ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες δυσχέραιναν σήμερα τις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο πυρκαγιά κοντά σε δημοφιλές θέρετρο της νότιας Ισπανίας, που ανάγκασε πάνω από 1.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και στοίχισε τη ζωή σε ένα μέλος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και ξέσπασε, η πυρκαγιά έχει κάψει περίπου 36.000 στρέμματα δάσους στην ορεινή περιοχή Σιέρα Μπερμέχα πάνω από την Εστεπόνα, ένα θέρετρο της Μεσογείου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Βρετανούς τουρίστες και συνταξιούχους.

Εκπρόσωπος της περιφερειακής πυροσβεστικής υπηρεσίας είπε ότι οι Aρχές σχεδιάζουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης με δύο ακόμα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Kamov, με τον συνολικό αριθμό των πτητικών μέσων που έχουν αναπτυχθεί να φθάνει τα 69.

Αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι φλόγες δεν αναμένεται να τεθούν υπό έλεγχο έως αύριο.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια περίμετρο γύρω από τη φωτιά αλλά είναι ακόμη ενεργή…Οι συνθήκες χαμηλής υγρασίας, οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν βοηθούν στο να τεθεί υπό έλεγχο» ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους σε τέσσερις κοινότητες στην Εστεπόνα και μία στη γειτονική Μπεναχάβις, ενώ ένας 44χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του χθες βράδυ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, 14:41