Η Ισπανία θα αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του κορωνοϊού στις 16 Ιουλίου παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ε.Ε. και του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), ανακοίνωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Η κρατική τελετή προς τιμή των 27.000 συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους», καθώς και «των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας αυτούς τους τρεις μήνες θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου» δήλωσε ο Σάντσεθ μιλώντας στο κοινοβούλιο. Της τελετής θα προεδρεύσει ο βασιλιάς Φελίπε Στ΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης παρόντες θα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η ισπανική κυβέρνηση είχε κηρύξει στις 26 Μαΐου δέκα ημέρες εθνικού πένθους για τα θύματα της επιδημίας Covid-19, τη μεγαλύτερη περίοδο εθνικού πένθους μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα το 1977.

Η Ισπανία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορωνοϊού, με περισσότερους από 27.000 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης