Ένας Μαροκινός και ένας Δομινικανός συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία με την κατηγορία ότι έκαναν διακίνηση ναρκωτικών με ένα… ασθενοφόρο από το οποίο αναδιδόταν «έντονη οσμή μαριχουάνας».

Κατά την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «αμπουλάνθια» (δηλαδή «ασθενοφόρο») των δυνάμεων ασφαλείας εντοπίστηκαν 48,5 κιλά μαριχουάνας κρυμμένα μέσα στο ασθενοφόρο, το οποίο έφερε γαλλικές πινακίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός, ένας Μαροκινός ηλικίας 29 ετών ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Βρυξελλών, συνελήφθη σε ένα σπίτι στο Γουαδαλίξ δε λα Σιέρα, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από τη Μαδρίτη. Οι άνδρες της Γουαρδία Θιβίλ συνέλαβαν επίσης «έναν εργαζόμενο στο χώρο όπου βρέθηκε το ασθενοφόρο, έναν Δομινικανό υπήκοο ηλικίας 28 ετών».

Μια γειτόνισσα ήταν εκείνη που ειδοποίησε τις αρχές για την υπόθεση, την 1η Ιουνίου. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι από το σταθμευμένο ασθενοφόρο «αναδιδόταν μια έντονη μυρωδιά μαριχουάνας». Επιστρατεύτηκε ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που δεν άργησε να εντοπίσει τα ναρκωτικά, κρυμμένα στην ψεύτικη οροφή του οχήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo, οι δύο συλληφθέντες επιδίδονταν στο εμπόριο χασίς εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες, με προκάλυμμα το ασθενοφόρο, το οποίο ήταν πλήρως εξοπλισμένο για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που διακινητές ναρκωτικών μεταφέρουν το εμπόρευμά τους με ασθενοφόρο, τονίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης