Ισπανία: Άνοδο σημειώνουν οι σοσιαλιστές σύμφωνα με επίσημη δημοσκόπηση

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018, 14:40
Ισπανία: Άνοδο σημειώνουν οι σοσιαλιστές σύμφωνα με επίσημη δημοσκόπηση
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE) θα εξασφάλιζε το 30,6% των ψήφων εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, όπως προκύπτει από μια επίσημη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει άνοδο για το κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ σε σχέση με το 29,9% που εμφάνιζε σε δημοσκόπηση του Αυγούστου.

Η τελευταία δημοσκόπηση εμφανίζει ενισχυμένο τον Σάντσεθ στο κοινοβούλιο των 350 εδρών, όπου διαθέτει μόλις 84 έδρες, καθώς διαπραγματεύεται τον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου και πασχίζει να βρει στήριξη ενώ ταυτόχρονα επιμένει στην πρόθεσή του να κρατηθεί στην κυβέρνηση μέχρι τις επόμενες εκλογές το 2020.

Αυτή είναι η δεύτερη δημοσκόπηση μετά την αλλαγή κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στη χώρα ως αποτέλεσμα της πρότασης μομφής που ανέτρεψε την κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) αφού απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δεκάδες στελέχη του στο πλαίσιο μιας μεγάλης υπόθεσης διαφθοράς.

Το Λαϊκό Κόμμα εμφανίζεται με διαφορά στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε το Κέντρο Κοινωνιολογικών Σπουδών (CIS) με μόλις 20,8% και ακολουθούν το φιλικό προς τις αγορές κόμμα Ciudadanos με 19,6% και το κόμμα Podemos, που τάσσεται κατά της λιτότητας με 16,1%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018, 14:40