Οδομαχίες, τραυματισμοί, φωτιές και προσαγωγές συνθέτουν την εικόνα μιας ταραγμένης ημέρας για την Ισπανία, η οποία έχει παραλύσει από την 24ωρη απεργία των εργατικών συνδικάτων κατά της πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση Ραχόι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένταση και επεισόδια επικράτησαν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Βαλένθια, ενώ εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, καθώς κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν, ενώ σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ απεργών με απεργοσπάστες συναδέλφους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε δεκάδες προσαγωγές. Σύμφωνα με την αξιωματούχο του Υπουργείου Εσωτερικών Κριστίνα Ντίαζ, 58 άνθρωποι βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ τα αίτια των προσαγωγών δεν είναι ακόμα σαφή.

Λίγο πριν από την αυγή, ντουζίνες συνδικαλιστών περικύκλωσαν το Υπουργείο Γεωργίας και εμπόδιζαν τα αυτοκίνητα να εισέλθουν στον χώρο του υπουργείου, ενώ μεγάλος αριθμός αστυνομικών βρισκόταν σε ετοιμότητα.

Επίσης, ζημιές υπέστη το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Χρηματιστήριο στη Βαρκελώνη, έπειτα από ρίψη αντικειμένων στα τζάμια από διαδηλωτές που ξέκοψαν από το πλήθος και κινήθηκαν προς τα εκεί.

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε και κατά τη χθεσινή απεργία στους δρόμους της Μαδρίτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης