Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη σεισμική δόνηση που έπληξε στις 22.58 το βράδυ της Τρίτης τον Ισημερινό. Οι τοπικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ανθρώπων ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για οκτώ τραυματίες. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ενδέχεται αυτός ο αριθμός να αυξηθεί.

Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κίτο, πρωτεύουσας της χώρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, τα κτίρια άρχισαν να ταλαντεύονται ενώ αρκετοί άνθρωποι έτρεξαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Τμήμα Διαχείρισης Κινδύνων της χώρας ανέφερε ότι τοι δύο νεκροί σκοτώθηκαν στην περιοχή Catequilla, 12 χιλιόμετρα βόρεια του Κίτο, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του θανάτου τους.

Δεν υπήρξαν αναφορές για σοβαρές υλικές βλάβες σε κτίρια, ωστόσο αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις που απέκλεισαν δρόμους της χώρας. Οι αρχές ανέστειλαν προληπτικά όλες τις πτήσεις από και προς αεροδρόμιο της Tababela, καθώς υπάρχει ένα παχύ στρώμα σκόνης στον ουρανό γύρω από Κίτο.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τον Ισημερινό μετά τον σεισμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Σεισμός 5,1R στον Ισημερινό
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014, 00:12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης