Άρον – άρον ακύρωσε δημόσια εμφάνισή του ο πρόεδρος του Ισημερινού λόγω απειλητικών μηνυμάτων που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο υψηλόβαθμος αξιωματούχος περιοχής, όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου. Ο Ραφαέλ Κορέα, 52 ετών, βρισκόταν στο Ταμπακούντο, 50 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κίτο, όταν ο δήμαρχος της κοινότητας τον ενημέρωσε ότι έλαβε απειλητικά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο.

«Δεδομένης της σοβαρής απειλής, και πάνω απ’ όλα επειδή τα μηνύματα αυτά προέρχονταν από το μέρος όπου θα βρισκόταν ο πρόεδρος Κορέα, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τη συμμετοχή του» επισημαίνεται σε ανακοίνωση Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τα δύο απειλητικά μηνύματα εστάλησαν από κινητό τηλέφωνο μέσα σε ακτίνα 500 μέτρων από την τοποθεσία όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί δείπνο του προέδρου με κατοίκους και ιθαγενείς.

«Τι νομίζεις, ότι εσύ είσαι; Αυτός που θα σώσει τον κόσμο; Κάνεις λάθος. Θα σε σκοτώσουμε. Θα δεις σήμερα» ανέφερε το ένα εκ των δύο απειλητικών μηνυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης