Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 926 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 14 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των Άνδεων να φθάνει ως εδώ τους 9.427 νεκρούς επί συνόλου 208.010 μολύνσεων.

Ωστόσο το υπουργείο σημειώνει πως ο πραγματικός απολογισμός μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στους 14.000 νεκρούς, καθώς 4.550 θάνατοι πιστεύεται ότι οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, όμως αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξάπλωση του ιού στην κοινότητα συνεχίζεται σε όλη τη χώρα, ειδικά στην πρωτεύουσα Κίτο, που μετράει 68.141 κρούσματα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του τέλους του έτους και οι αρχές εντείνουν τα περιοριστικά μέτρα. Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση κήρυξε ξανά κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τριάντα ημέρες σε όλη την επικράτεια, επέβαλε δεκαπενθήμερη απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, ενώ ανακοίνωσε πως μειώνεται στο 50% της δυναμικότητας ο αριθμός των πελατών που μπορούν να εξυπηρετούν τα εμπορικά κέντρα και στο 30% της χωρητικότητας ο αριθμός των πελατών που μπορούν να εξυπηρετούν εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν σε δημόσιες ή ιδιωτικές συγκεντρώσεις σε 10 το μέγιστο και να τηρούν τη σύσταση για την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης